az ökológiai
szemlélet szigete

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/clients/client1/web28/web/wp-content/themes/rtdm_okoland/elements/element-breadcrumb.php on line 74

Ökörszem Tanösvény - Kiegészítő Információk

Az alábbiakban adjuk közre azon lényeges információkat, amelyek az ÖKO-Land Táborhoz kapcsolódó Ökörszem Tanösvény bejárásához szükségesek.

Ezen információk szervesen kiegészítik az Ökörszem tanösvény általános leírását ( https://oko-land.hu/szolgaltatok/okorszem-tanosveny/ ), és önállóan is bejárhatóvá teszik a tanösvényt, amelynek látogatása előzetes regisztrációhoz kötött.

FONTOS: A tanösvény a Bánki Patak egy szakasza mentén húzódik, illetve részben az ÖKO-Land Tábor területén vezet keresztül. A tanösvény látogathatósága érdekében azt folyamatosan karbantartjuk, fejlesztjük, de így is adott időben csak egyes állomások látogathatóak, amelyekről ezen az oldalon folyamatosan információt adunk. Azon állomások, amelyek az alábbiakban nincsenek megadva, jelenleg NEM látogathatók. Köszönjük megértésüket!

Szintén ezen az oldalon megtalálható a tanösvény összes lényeges táblája nagy felbontású .jpg kép formájában, amely lehetővé teszi a felkészülést a kísérők, oktatók számára. A képek letölthetőek a „Linkek” menüpont megnyitásával, a Cím felett a „Linkek”-re kattintva.

A tanösvény alapvetően információs táblákból áll, amely bemutatják a helyi biológiai és épített környezetet, illetve részben aktív játékokra is lehetőséget kínálnak. Ezek közül jelenleg a térképes játék került kialakításra, de további játékokat is tervezünk. Amennyiben bejárta már a tanösvényt, akkor szívesen veszünk minden építő jellegű hozzászólást a jövőbeli fejlesztésekhez. 🙂

Az alábbiakban azokat az állomásokat adjuk meg, amelyek jelenleg látogathatóak:

Örökségünk

Elhelyezkedésünk, környezetünk ( A térképes játék gyakorlatilag egy mágneses vaktérképre épül, ahol a megfejtés a megfelelő szöveges mágnestábla elhelyezése a térképen. A linkek között a térkép megoldókulcsa, vagyis a helyes megoldás szerepel, amikor minden mágnestábla a helyére került helyesen.)

A tanösvény növényvilága

Gerinctelenek

Hazánk kétéltűi

Hazánk hüllői

Madarak