az ökológiai
szemlélet szigete

Természetismereti És VADÁSZTÁBOR 2019.07.01.-07.

2022. November 18. 00:00

Az ÖKO-Land Tábor szervezésében ez évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre Nyugat-Nógrádban, Bánk településen a Természetismereti és VADÁSZTÁBOR.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően színes programokkal várja a tábor a gyerekeket.

A terepi túrák mellett előadásokon, bemutatókon, a tábor kitűnő gyűjteményi hátterén keresztül ismerkedhetnek a fiatalok az élővilággal, a vadon élő állatokkal, a vadgazdálkodás és a vadászat jelentőségével. Közben betekintést nyerhetnek távoli tájak élővilágába, megismerhetik jeles vadászati szak és szépíróinkat, múzeumokat, gyűjteményeket, vadasparkot látogatnak, s sorolhatnánk.

A tábor vendégei, előadói között jeles világjáró vadászok, solymász, vadászkutyás, s más szakemberek is találhatóak. Közben alkalom van a szakmai és játékos vetélkedésre, a sportra és a kézműves foglalkozásokon való részvételre, ahol az ügyes kezek nyomán kedves ajándék- és dísztárgyak készülnek.

A gyerekek elhelyezése erdélyi fa gerendaházakban történik, a tábor alatt igazán változatos és ízletes – részben vad étkek sorával kényeztetik a táborozókat. Az elmúlt két évben az ország megyéinek feléből érkeztek a táborozók Szabolcs-Szatmár-Beregtől Győr-Moson-Sopronig.

Ez évben is nagy szeretettel várja a táborozókat az ÖKO-Land Tábor Bánkon.